- 43.15
- 25.65
- 40
- 42.65

Option 1 : 43.15

Given:

The average of 20 number is 40

Read 29 instead of 92.

Formula used:

Average = Sum of element/No. of element

Calculation:

According to the question:

Difference = 92 – 29 = 63

Average = Sum of element/No. of element

⇒ Average = 63/20 = 3.15

Now,

New average = 40 + 3.15 = 43.15

∴ The new average is 43.15.

India’s **#1 Learning** Platform

Start Complete Exam Preparation

Daily Live MasterClasses

Practice Question Bank

Mock Tests & Quizzes

Trusted by 2,18,77,036+ Students

Testbook Edu Solutions Pvt. Ltd.

1st & 2nd Floor, Zion Building,

Plot No. 273, Sector 10, Kharghar,

Navi Mumbai - 410210

[email protected]
Plot No. 273, Sector 10, Kharghar,

Navi Mumbai - 410210

Toll Free:1800 833 0800

Office Hours: 10 AM to 7 PM (all 7 days)